Nl/ETWiki Home

From ETWiki
Jump to: navigation, search
Etlogo.gif
Dit is de Nederlandse voorpagina van ETWiki. Er wordt gewerkt aan de vertaling van de rest, maar voorlopig zijn de meeste andere pagina's in het Engels.
Wil je bijdragen, doe dat vooral.
Wil je vragen stellen aan anderen, doe dat in het Engels, dat is hier de voertaal.


Wat is Elephant Talk?

Elephant Talk, ook wel genoegelijk ET genoemd, was van origine een nieuwsbrief die per e-mail werd verzonden, en beschikbaar was op het WWW. Het werd in augustus 1991 opgestart door Toby Howard. De Elephant Talk website kreeg in december 1997 een eigen domeinnaam, en wordt onderhouden door Daniel Kirkdorffer. De nieuwsbrief maakte het mogelijk voor gebruikers om informatie uit te wisselen, reviews te schrijven en vragen te beantwoorden, discografie├źn te schrijven, de muziek te noteren of in het algemeen over frippery te communiceren. De website fungeert als een archief met de inhoud van de nieuwsbrief, tesamen met additionele content die door enthousiastelingen werd ingestuurd. Robert Fripp las de Elephant Talk nieuwsbrief, en droeg soms bij. Na 1251 uitgaves en 15 jaar werd de nieuwsbrief stopgezet, maar alle inhoud is nu beschikbaar als archief met zoekfunctie.

Wat is ETWiki?

ETWiki Logo
Na het stoppen van de nieuwsbrief bleek dat andere websites uitstekende fora boden werd besloten dat het nuttig was om de oude ET website in een wiki om te zetten. De inhoud was immers in de loop der jaren door de lezers bijgedragen, en op deze manier konden de archieven dynamisch groeien.

ETWiki is dus exact wat je er van verwacht: de belangrijkste site met informatie over King Crimson en Robert Fripp. Het verschil is dat iedereen vrij kan bijdragen. Alles wat je nodig hebt is een account en wachtwoord om de (niet-beveiligde) content te wijzigen.

Er zijn nog steeds personen die de orde enigszins handhaven, maar als je bekend bent met Wikipedia en andere wiki sites zal je je hier best thuisvoelen.

ETWiki niews

28 februari 2008

Slecht gedrag van Bad Behavior

Het blijkt dat ETWiki slachtoffer is geworden van een probleem met de Bad Behavior wiki extension die bedoeld was om de site te beschermen tegen spammers. Het resultaat was dat valide gebruikers werden geblokeerd. Oeps!

De extensie is gelukkig ge-update naar de nieuwste en goede versie, en alles werkt weer naar behoren.

26 september 2007

Nieuwe anti-Spam maatregelen

Er was niet aan te ontkomen. Sinds gisteren werd ETWiki gespammed, en er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd waarvan we je op de hoogte willen stellen.

Ten eerste: je zult niet kunnen wijzigen voordat we je emailadres hebben gevalideerd. Deze maatregel zorgt er voor dat spambots geen kans krijgen. Als je dat nog niet gedaan hebt wordt je geadviseerd om je emailadres te valideren, middels je voorkeuren pagina.

Ten tweede: alle accounts moeten verplicht van een wachtwoord zijn voorzien. Eigenlijk had dit natuurlijk al eerder gemoeten. Als deze maatregel problemen veroorzaakt bij het inloggen, laat het ons dan weten.

Ten derde kunnen alleen admin gebruikers (sysops) pagina's verplaatsen. Ook hier geldt: als je een pagina verplaatst wilt hebben, geef ons even een berichtje.

Onze dank voor je begrip.

31 augustus 2007

ETWiki Marktplaats

Er is een nieuwe pagina, de ETWiki marktplaats.

Wil je iets verkopen? Dit is de plek om dat te laten weten. Wel onthouden: verkopers: wees aardig, en kopers: voorzichtig!

5 juli 2007

ETWiki Logo verkiezing

We wachten nog op jullie artistieke producten in de ETWiki Logo Contest. De regels zijn eenvoudig, en het prestige voor degene die het logo maakt dat duizenden personen elke dag zullen zien op elke ETWiki pagina is natuurlijk enorm (tenminste, dat denken wij!). Dus: lever je ontwerp aan en zodra we minimaal 3 goede ontwerpen hebben zullen we bepalen hoe de uiteindelijke selectie zal plaatsvinden.

19 juni 2007

John Relph, die de ontzagwekkende Robert Fripp discografie onderhoudt, inclusief die van King Crimson, heeft recentelijk het ontwerp aangepast zodat het meer op ETWiki lijkt. Het is overigens geen wiki, alhoewel de layout daar wel op lijkt. Het is absoluut een aanrader om die nieuwe pagina's te gaan bekijken. Je vindt ze als altijd op het bekende adres.

ETWiki News Archive
Views